3.000 Greft Saç Ekimi

Blog

3.000 GREFT SAÇ EKİMİ

Saç ekimi yaptırmak isteyen ve bu konuda araştırmaya başlayan danışanların en merak ettiği soru ise saç ekiminde grest sayısı nedir? Saç ekiminde kaç greft ekim yapılmalıdır? Saç ekiminde greft sayısı neye göre belirlenir.

Greft, saç ekimi operasyonunda donör bölge olarak belirlenen bölgeden alınan ve saç ekimi yapılmak üzere belirlenen bölgeye nakledilen kök birimidir. Bu konuda bilinen aksine greft saç teli anlamına gelmemektedir. 1 greft içinde 1 ile 3 saç teli bulundurabilmektedir. Özetle greft saç kökü birimi anlamına gelmekte ve her kök 1 ile 3 arasında saç teline sahip olmaktadır.

Yine saç ekimi yaptırmak isteyen kişilerce en çok araştırılan bir diğer konu ise donör bölge nedir? Donör bölge saç ekimi operasyonunda ekimi yapılacak olan köklerin alınacağı bölgedir. Saç ekimi esnasında ekimi yapılacak olan greftler genellikle ense bölgesinden alınmaktadır. Bu durumda donör bölge ensedir. Bazı durumlarda ki bu; ensede bölgesinde yer alan greftlerin yetersiz veya güçsüz olması halinde ise, uygunluk durumuna göre, göğüs bölgesi, sakal bölgesi, koltuk altı da donör bölge olarak tercih edilebilmektedir. 

Saç ekimlerinde greft sayısı saç ekimi yapılacak olan bölge ile alakalıdır. Bölgesel dökülmelerde veya herhangi bir kazaya bağlı kısmi kelliklerde ekimi yapılacak olan greft sayısı ile ileri seviyede görülen kellik durumlarında ekimi yapılacak olan greft sayısı farklılık gösterecektir. Genel bir saç ekimi yapılacaksa kellik sorunu ileri seviyedeyse minimumda 3.000 greft saç ekimi önerilmektedir. Daha az sayıda greft ekimi yapılması durumunda ekimi yapılan saçlarda yine seyreklikler görülürken doğal görünümü yakalamak çok mümkün olmayabilmektedir. 

3.000 greft demek saç teli olarak değerlendirildiğinde yaklaşık 7.000 saç teli anlamına gelmektedir. 


Greft nasıl hesaplanır?

Greft hesaplanması tamamen saç ekimi yapılacak olan bölge ile alakalıdır. Saç ekimi yapılacak olan bölgeye nakledilecek greft sayısını ortalama 2 veya 3 ile çarpıldığında elde edilen saç teli tespit edilebilmektedir. 

Bazı durumlarda 3.000 üzerinde greft ekimi gerekebilmektedir. Bu sayıyı saç ekimi uzmanı ihtiyaca göre belirlemektedir. Bu nedenle saç ekimi konusunda mutlaka uzman ve deneyimli hekimlerden hizmet almak önemlidir. Greft hesaplama saç ekimi öncesindeki en önemli aşamalardan biridir.

Yoğun bir kellik sorunu yoksa saçlar yan kısımlarda dökülmeler gösterdiyse veya alın bölgesinde açılmalar söz konusu ise 3.000 greft saç ekimi ekseriyetle ihtiyacı karşılamaya yeterli görülmektedir. 

3.000 Greft Saç Ekiminin Fiyatı Nedir?

Saç ekimi fiyatları için net bir fiyat vermek çok doğru olmamakla birlikte saç ekimi fiyatları saç ekimi merkezlerine göre değişkenlik gösterebilmektedir. Saç ekimi fiyatlarını etkileyen unsurların arasında, kullanılan olan saç ekimi yöntemi, kullanılacak olan ekipmanlar, hastane masrafları, hekimin muayene ücretleri referans hastaları gibi birçok faktör vardır. Bu nedenle saç ekimi öncesinde analiz muayenesinde ekimi yapılacak olan greft sayısı kullanılacak olan saç ekimi yöntemi belirlendikten sonra saç ekimi fiyatı belirlenmektedir. 

Saç ekimi fiyatlarının çok pahalı olması saç ekimi uzmanının çok başarılı sonuçlar elde ettiği anlamına gelmediği gibi saç ekimi fiyatlarının uygun olması başarısız bir saç ekimi sonucu alınacağı anlamına da gelmemektedir. 

Sizlerde saç ekimi hakkında daha detaylı bilgi almak, profesyonel sağlık kurumlarında uzman hekimlerimizce gerçekleştirilen saç ekim fiyatlarını öğrenmek ve ücretsiz ön muayene randevusu almak için bizimle iletişime geçiniz.