En İyi Saç Ekim Yöntemi Hangisidir?

  • Ana Sayfa
  • En İyi Saç Ekim Yöntemi Hangisidir?
Blog

EN İYİ SAÇ EKİMİ YÖNTEMİ HANGİSİDİR?

Günümüzün en yaygın şikâyetlerinin başında geliyor saç dökülmeleri. Saç dökülmelerinin birçok nedeni olabilmektedir bu nedenler tespit edildiğinde saç dökülmesi tamamen durdurulması veya saç dökülmesinin yavaşlatılması mümkündür. Saç dökülmesi nedenleri arasında; düzensiz beslenme, aşırı stres, vitamin ve mineral eksikliği, hormonsal sorunlar ve genetik faktörler yer almaktadır. Beslenmeye, strese veya vitamin mineral eksikliğine bağlı görülen saç dökülmeleri yavaşlatılması veya durdurulması mümkünken, genetik ve devamlı saç dökülmelerinde ise en kalıcı çözümün saç ekimi olduğu tespit edilmiştir.

Saç dökülmeleri erkek tipi dökülmeler olarak ayrıca bir kategoride değerlendirilmektedir. Günlük ortalama 100 – 150 adet saç dökülmesi olağandır bu kadınlar ve erkekler için normal olarak kabul edilmektedir. Ancak özellikle erkek tipi olarak adlandırılan, yoğun dökülmelerde özellikle bölgesel dökülmelerde görülebilmektedir. Örneğin sadece alın bölgesinde görülen saç dökülmeleri, kafanın tepe noktasında oluşan bölgesel kelliklerde ekseriyetle çözüm saç ekimi ile sağlanmaktadır. 


Bazı durumlarsa ise doğuştan gelebilen kellik sorunları görülebilmektedir bu gibi durumlarda saç ekimi tercih edilen en kalıcı çözümdür.Saç ekimi yaptırmak isteyen kişilerin en sık sorduğu konu ise ‘en iyi saç ekimi yöntemi hangisidir’ şeklindedir. Gelişen teknoloji ile saç ekimi uygulamalarında da ciddi ilerlemeler kaydedilmiş ve saç ekimi operasyonları kişilerin ihtiyaçlarına göre planlanabilir hale gelmiştir. 

Saç ekimi yöntemleri arasında; FUE saç ekimi, FUT saç ekimi ve HDI saç ekimi yöntemleri yer almaktadır. Bu yöntemlerin uygulanış şekilleri DE kişiden kişiye veya ihtiyaca göre farklılıklar göstermektedir.  Son yıllarda SAFİR FUE saç ekimi yöntemi oldukça sık tercih edilirken, bazı kişilerde tıraşlı saç ekimi, bazı vakalarda sedasyonlu saç ekimi, bazı saç ekimi hastalarında ise robotik saç ekimi uygulanmaktadır. 

Saç ekimi yöntemlerinin gelişmesi sayesinde herkese tek tip bir operasyon uygulanması yerine, kişinin saç yoğunluğuna, saçların dökülme oranına, saç ekimi yapılacak bölgenin büyüklüğüne, saç yapısına ve birçok faktöre göre kişiye özel metot belirlenmektedir. Bu nedenle en iyi saç ekimi yöntemi için net bir ifade de bulunmak maalesef ki çok doğru değildir. Çünkü bazı vakalarda FUT saç ekimi yöntemi başarılı sonuçlar verirken, bazı vakalarda DHI saç ekimi tekniğinin uygulanması gerekebilmektedir. 


Saç ekimi operasyonlarında en iyi yöntem kişinin ihtiyaçlarını en doğru şekilde karşılayan saç ekimi yöntemidir. Bölgesel saç dökülmeleri ile tamamen kellik oluşan vakalarda ekimi yapılacak olan greft sayısı veya kaç seans saç ekimi uygulanması gerekeceği değişebilmektedir. Bu nedenle en çok tercih edilen veya en popüler en pahalı yöntem en iyi saç ekimi yöntemidir demek yanıltıcı bir sonuç sunmaktadır.

Kişiler saç ekimi hizmeti almadan önce ne istediğine tam karar vermiş olmalı ve bu anlamda iyi araştırma yapmış olmalıdır. Eğer saç ekimi konusunda deneyimsiz uzmanlardan veya profesyonel olmayan sağlık kurumlarından alınan hizmetler sonucunda en başarılı kabul edilen yöntemler bile uygulansa maalesef yeterli sonuç alınamamaktadır. 

Bu nedenle en iyi saç ekimi yöntemi, kişinin saç ekimi operasyonu öncesinde yapılan analizler sonrasıdan ihtiyaçlarını karşılana saç ekimi yöntemidir. 

Bazı kişilere SAFİR FUE saç ekimi başarılı sonuçlar sunarken, bazı kişilerde DHI saç ekimi yöntemi uygulandığında başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir. Bu nedenle mutlaka tüm saç ekimi yöntemlerine vakıf olan saç ekimi uzmanlarından hizmet alınmalıdır. 

Sizlerde saç ekimi hakkında daha detaylı bilgi almak, profesyonel sağlık kurumlarında uzman hekimlerimizce gerçekleştirilen saç ekim fiyatlarını öğrenmek ve ücretsiz ön muayene randevusu almak için bizimle iletişime geçiniz.