Saç Ekimi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Ana Sayfa
  • Saç Ekimi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Blog

SAÇ EKİMİ SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Saç ekimi operasyonları için en önemli süreçlerden biride saç ekimi sonrası süreçtir. Saç ekimine karar veren hastanın kendine uygun kliniği kendine uygun hekimi ve kendine uygun saç ekim yöntemini araştırması oldukça zahmetli bir süreçtir. Bilindiği üzere saç ekimi operasyonları diğer estetik operasyonlara göre nispeten maliyetli bir işlemdir. Saç ekimi operasyonlarında saç ekimi tamamlandığında süreç bitmiş sayılmaz. Aksine yapılan operasyonun sonuçları sonrasında görülmeye başlayacağı için önemli bir süreç yeni başlıyor demektir. 

Hekimin veya saç ekimi operasyonunun başarısını direkt etkileyen bir diğer durum saç ekimi sonrası koruma sürecidir. Bu nedenle saç ekimi sonrası nelere dikkat edilmesi gerektiği en çok merak edilen sorular arasındadır. 


Saç ekimi sonrası ilk 2 gün istirahat önerilmektedir. Saç ekimi sonrasında ki ilk 48 saat saç ekimi yapılan bölgeye hiçbir şekilde temas olmamalıdır. 

Saç ekimi sonrası ilk yıkamanın hekim kontrolünde ve uzman yönlendirmesiyle birlikte en erken 4 gün sonra yapılması önerilmektedir. İlk yıkama oldukça önem taşımaktadır. Buradaki yanlış bir hareket saç köklerine zarar verebilmektedir. 

Saç ekimi sonrası ki ilk 2 hafta deniz veya havuza girilmemeli, solaryum tercih edilmemeli ve güneş ışığına direk maruz kalınmamalıdır. Bazı vakalarda bu süre 4 haftaya kadar uzayabilmektedir. Mutlaka hekim önerisi dikkate alınmalıdır. 

Saç ekimi sonrası fönle kurutma veya şekil verme işlemleri için ortalama 30 ile 45 gün beklenmesi önerilmektedir. Saçlar mümkün oldukça kendi kendine kurumaya bırakılabilir.

Ekim yapılan bölgenin çok sıcak ve soğuk havadan korunması önemlidir dışarı çıkılması gerekiyorsa eğer oldukça yumuşak olmak şartı ile şapta kullanılabilir. 

Ağır ve çok hareketli spor aktivitelerinden uzak durulmalıdır, saç ekimi sonrası hafif yürüyüş tercih edilebilir bunda bir sakınca yoktur. 

Beslenmeye maksimum özen gösterilmeli ve sağlıklı beslenme konusunda dikkatli olunmalıdır. Özellikle iyileşme sürecinde gerekli hallerde ayrıca vitamin ve mineral takviyesi önerilebilmektedir. 


Saç ekimi yapılan bölgede kabuklanmalar ve kızarıklıklar görülebilmektedir. Bu kabuk ve kızarıklıklar kendi kendine iyileşmeye bırakılmalıdır. Kabuklar kesinlikle soyulmamalıdır.

Şampuan seçiminde daha dikkatli olunmalı mümkünse hekim önerisi doğrultusunda şampuan tercihi yapılmalıdır. 

Saç ekimi operasyon sonrasında ağrı ve ödem oluşması beklenen bir durumdur. Bu durumlarda bol su tüketilmeli ve hekimin önerdiği ağrı kesiciler kullanılmalıdır.

Saç ekimi sonrası yatarken ekim yapılan bölge üzerine kesinlikle yatılmamalıdır. 

Saç ekimi sonrasında aspirin ve benzeri kan sulandırıcı ilaçların kullanılmaması önerilmektedir. 

Saç ekimi sonrası iyileşme sürecini direkt etkilediğinden dolayı sigara ve alkol tüketimine minimumda 1 ay ara verilmesi önerilmektedir. 

Saç ekimi sonrası ki ilk 2 ay içinde dökülmeler yaşanması beklenen bir durumdur. Böyle bir durumda panik olunmaması gereklidir. İlk iki ay içinde dökülen saçların sonraki aylarda gayet sağlıklı şekilde uzadığı görülebilecektir.