Saç Ekimi Başarısız Olur Mu?

Blog

SAÇ EKİMİ BAŞARISIZ OLUR MU?

Geçmişten günümüze en genel şikayetlerin arasında yer alan saç dökülmeleri ve özellikle erkeklerde görülen kellik sorunları için birçok yöntem denenmiş ve sonucunda en başarılı sonuç saç ekimi uygulamalarında elde edilmiştir. 

Saç ekimi uygulamalarının tarihi yaklaşık 1800'lü yıllara dayanmaktadır. Ve ilk saç ekimi Diegonbach tarafından yapılmıştır. 1800 lü yıllardan günümüze kadar saç ekimi yöntemleri daima geliştirilmeye devam etmiştir. Modern anlamda saç ekimi uygulamaların başlaması ise 1950'li yıllara dayanmaktadır. Bu tarihe kadar bir çok yöntem denenmiş ve istenen başarı maalesef elde edilememiş bu dönemde greftler ile tedavi yöntemleri denenmiştir.  

Geçmişten günümüze saç ekimi uygulamaları için birçok yöntem denenmiş ve istenen başarının elde edilmesi günümüze kadar uzamıştır. Ve günümüz teknolojisiyle beraber FUT ve FUE saç ekimi teknikleri geliştirilerek son derece başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Geçmişte denenen yöntemlerde, saç ekimi operasyonlarında hastanın yaşadığı acı ve ağrı ise yerini konfora bırakmıştır. 

Her ne kadar gelişen teknoloji saç ekimi uygulamalarında maksimum seviyede kullanılsa da saç ekimi operasyonlarında son derece başarılı sonuçlar elde edilmiş olsa da, günümüz şartlarında hala başarısız olarak sonuçlanan saç ekimi uygulamaları olduğunu söylemem mümkündür. Saç ekimi operasyonlarında, alanında profesyonel hekimler ve profesyonel sağlık kuruluşlarından hizmet alındığında bu risk minimum seviyededir. 


Peki, saç ekimi operasyonlarının başarısız sonuçlar sunmasının nedenleri nelerdir? 

Öncelikle saç ekimi yaptırmaya karar verildiğinde mutlaka alanında uzman hekimlerce hizmet alınmalıdır. Saç ekimi yapacak olan hekimin seçilmesi saç ekiminde en önemli aşamadır. Eğer alanında uzman ve deneyimli bir saç ekimi uzmanından hizmet almazsanız maalesef ki saç ekimi operasyonunda başarısız sonuçlarla karşılaşmak mümkündür. Saç ekim operasyonları esnasında saç ekimi yapılacak bölge kadar donör olarak belirlenecek bölgenin tespit edilmesi de önemlidir. Donör bölgeler arasında öncelikle ense sonra sakal ve göğüs kılları yer almaktadır. Saç ekimi uzmanı kişinin saç yapısının doğal görünümüne uygun  aynı zamanda kök alımına uygun dönor bölgeyi belirlemelidir.  Saç ekimi konusunda uzman olmayan ve bu alanda deneyimli olamayan hekimlerden alınan hizmetler sonucunda saçların doğal görünüme sahip olmaması, kullanılan tekniğin doğru belirlenememesi ve sonucunda saç ekiminin başarısız sonuçlar vermesi muhtemeldir. 

Saç ekimi sonrasındaki en önemli aşama ise koruma evresidir. Saç ekimi yapıldıktan sonraki ilk 2 ay oldukça önemlidir. Bu süreçte hasta maksimum hassasiyetle saç ekimi yapılan bölgeyi korumalıdır. Saç ekimi sonrası saç ekimi doktoru saç ekimi hastalarına aşama aşama koruma ve uygulama talimatlarını paylaşmaktadır. Bu talimatlara maksimum uyum ve özen gösterilmesi gerekmektedir. Örneğin saç ekimi sonrası ilk 48 saat saç ekimi yapılan bölgeye kesinlikle temas olmamalıdır. Saç ekimi sonrası ilk 15 gün içinde saç ekimi yapılan bölgede kabuklanmalar görülecektir. Bu kabuklanmalar iyileşmenin göstergesidir. Saç ekimi sonrasında oluşan bu kabuklanmaya hiçbir müdahalede bulunulmaması ve kendi kendine iyileşmeye bırakılması önemlidir. Saç ekimi yapılan bölgede kaşınma hissi görülmesi çok olağandır ancak saç ekimi yapılan bölgenin kaşınmaması önemlidir. İlk 15 gün içinde oluşan kabuklanma, soyulma ve kaşınmalar kendi kendine iyileşme gösterecektir. Bu süreçte koruma ve maksimum titizlik gerekmekte ve kaşıma yapılmamalı ve kabuklanmalar soyulmamalıdır. Yine saç ekimi sonrası ilk 1 ay kadar havuza denize ve saunaya girilmemelidir. Bu ve benzeri bir çok koruma kriteri vardır. Bu detaylara özen gösterilmez ise nadiren de olsa saç ekimi operasyonlarının başarısız sonuçlar vermesi muhtemeldir. 


Bazı durumlarda ise kişiler saç ekimine uygun olmayabilmektedir. Ancak kötü niyetli kurumlar veya saç ekimi doktorları maalesef ki bu hastaları uyarmak yerine saç ekimi yapmaktadır. Bu nedenle kişi mutlaka dürüst ve alanında uzman hekim ve kurumlarca hizmet almalıdır. Saç ekimi başarısız olur mu sorusunun cevabı ise; günümüzde geliştirilen yöntemlerle yapılan saç ekimi operasyonları başarılı sonuçlar vermektedir. Ancak alanında uzman olmayan hekim ve amatör sağlık kurumlarından alınan hizmetler maalesef ki istenen sonucu vermeyebilmektedir. 

Sizlerde saç ekimi hakkında daha detaylı bilgi almak, profesyonel sağlık kurumlarında uzman hekimlerimizce gerçekleştirilen saç ekim fiyatlarını öğrenmek ve ücretsiz ön muayene randevusu almak için bizimle iletişime geçiniz.