Saç Ekimi Kimlere Yapılmaz?

Blog

KİMLERE SAÇ EKİMİ YAPILMAZ?

Saç ekimi günümüzde en sık tercih edilen operasyonlar arasında yer alırken en çok sorulan sorulardan biri ise; kimlere saç ekimi yapılamaz veya kimler saç ekimi yaptıramaz şeklindedir. Saç ekimi genelde herkese yapılabilen estetik bir uygulamadır. Ancak estetik bir operasyon olmasının yanında cerrahi bir uygulama olması nedeniyle saç ekiminin yapılamadığı bazı hastalar ve durumlar olabilmektedir. 

Saçları dökülen saç dökülmeleri önlenemeyen, saç dökülmesi sonrasında kellik oluşan, veya saç dökülmesi sonucunda bölgesel kellik oluşan, saç dökülmesi olmasa bile, herhangi bir nedenle kafa bölgesinde saçların seyrekleşmesi veya bir kaza sonucu bölgesel kellik oluşması sonrası saç ekimi en kalıcı ve kesin çözüm yöntemidir. Saç ekimi için birden çok yöntem ve teknik geliştirilmiş olması nedeniyle kişilerin ihtiyacına yönelik çözümler sunulabilmektedir. Ancak bazı durumlarda bazı kişilere saç ekimi önerilmemekte veya yapılamamaktadır.


Saç ekimi kimlere hangi durumlarda yapılmaz veya önerilmez? 

Saç ekimi operasyonları her ne kadar estetik operasyonlar arasında anılsa da aynı zamanda cerrahi operasyonlardır. Bu nedenle devam eden veya kronik ciddi sağlık sorunları olan bazı hastalara saç ekimi yapılmaması önerilmemektedir.  Örneğin; karaciğer yetmezliği, tansiyon, şeker veya kalp hastalığı olan kişilere ekseriyetle saç ekimi önerilmemektedir. Saç ekimi öncesinde mutlaka saç ekimi uzmanına mevcut hastalıklar hakkında bilgilendirme yapılmalıdır. 

Tüm saçları dökülmüş veya doğuştan kel kişilere de saç ekimi uygulanamamaktadır. Doğuştan saçsız kişilerde saç nakli yapılacak kökler olmadığından dolayı saç ekimi yerine protez saç önerilmektedir. 

Hepatit C hastalığına sahip kişilere saç ekimi yapılamamaktadır.

Hıv – Aids hastalığına sahip kişilere saç ekimi yapılamamaktadır.

Psödopelade ve Liken planus hastalığına sahip kişilere saç ekimi yapılamamaktadır,

3 defa saç ekimi yaptırmış ve başarısız sonuçlar almış kişilere saç ekimi yapılmamaktadır.

Hemofili hastalığı olan kişilerin, saç ekimi operasyonu öncesinde kan testi yaptırmaları gerekmektedir. Yapılacak olan kan testlerinde, kişinin kanının pıhtılaşma hızı ve seviyesi detaylı olarak kontrol edilir. Nitekim saç ekimi operasyonu esnasında veya sonrasında oluşabilecek riskler karşısında öncesinde önlemler alınır.  

Hepatit B hastaları, ise bu hastalıkla ilgili mutlaka saç ekimi doktorlarını bilgilendirmelidirler. Bu neticede maksimum hassasiyet ve steril ortamlarda hizmet alabilirler. 

Saç ekimi operasyonları öncesinde saç ekimi adaylarına detaylı analizler yapılır bu hem genel sağlık durumları hem de hastanın saç ekimine uygun olup olmamasıyla ilgilidir. Saç ekimi için sağlık koşulları elveren kişilerde sonraki aşamada saç ekimi yapılacak bölge ve donör bölge analiz edilir. Saç ekimi yapılacak olan bölgenin saç ekimine uygun olup olmadığı donör bölgeninse saç ekimi yapılacak olan bölgeye yeterli seviyede olup olmadığı incelenir. 

Sizlerde saç ekimi hakkında daha detaylı bilgi almak, profesyonel sağlık kurumlarında uzman hekimlerimizce gerçekleştirilen saç ekim fiyatlarını öğrenmek ve ücretsiz ön muayene randevusu almak için bizimle iletişime geçiniz.